Mozgalice dana

arhiva za dan 06.01.2013.
mozgalice, glavolomke, enigmatika, rebusi, anagrami, pitalice, zagonetke, logički zadaci, konjićev skok, igra duga, asocijacije, matematički problemi, igre sa brojevima, nazivi filmova, citati, skrivene poruke, asocijacije u slici, ...

Romantično patetični rebus :)

Otišla plavuša da polaže lekarski ispit i profesor postavio nekoliko pitanja, a ona na sve odgovorila! I profesor joj kaže:• Čestitam, koleginice, položili ste. Samo, imam još jedno pitanje: "Koliko sperme izbacuje penis prilikom ejakulacije?"Plavuša kaže:• Ne znam.• Pa pokušajte, koleginice, razmislite...A ona mu kaže:• Pa šta znam, gutljaj ili dva...
preuzeto sa sajta
vicevi-dana.com
REBUS je vrsta enigmatskog zadatka gde se tumačenjem pojmova, slova, situacija dolazi do rešenja (npr: N TT se može tumačiti kao par T iza N što daje rešenje PARTIZAN). Cilj rebusa treba da bude da sa što manje elementa predstavi neko rešenje. Kao pomoć u rešavanju nudi se dužina reči u rešenju.
ANAGRAM je vrsta enigmatskog zadatka koja se rešava premetanjem slova (npr: TRAVA - VATRA). Za kvalitet anagrama je bitno da postavka ukazuje na rešenje (npr: LAŽNI STID KUPAČA - NUDISTIČKA PLAŽA). Kao pomoć u rešavanju nudi se dužina reči u rešenju.
Cilj igre DUGA je da se pogodi zamišljena kombinacija 4 cifre. U igri su cifre od 1 do 6 koje se mogu ponavljati. Kao pomoć se koriste crni i beli kružići. Crni kružići označavaju broj pogodaka na tačnom mestu, a beli broj pogodaka na pogrešnom mestu.
autor: Kosta Željski

Anagram bez Ćite :)

Otkrij naziv klasika

Koliko je 5+6+7?

Koja kombinacija je dobitna?

Koje je rešenje asocijacije?

PRETRAGA MOZGALICA

Vinski rebus

Nadji dobitnu kombinaciju cifara

SELIDBE - Potreban Vam prevoz kako bi se preselili? Na sajtu Majstori info možete naći mnoge firme koji se bave prevozom, transportom i selidbama.

Koji broj nastavlja ovaj niz? :) :)

Anagram i rebus sa istim rešenjem