Mozgalice dana

arhiva za dan 11.10.2013.
mozgalice, glavolomke, enigmatika, rebusi, anagrami, pitalice, zagonetke, logički zadaci, konjićev skok, igra duga, asocijacije, matematički problemi, igre sa brojevima, nazivi filmova, citati, skrivene poruke, asocijacije u slici, ...
autor: Brain Teasers

Izračunaj broj 393 pomoću brojeva [8, 2, 3, 6, 20, 25]

Radojka i Milojko leže u krevetu. Ona mu šapuće na uvce:• Kaži mi: "Volim te, ljubavi"!• Volim te, ljubavi.• A sad mi kaži: "Obožavam te, ljubavi".• Obožavam te, ljubavi.• 'Ajd sad kaži nešto sam!• Spavaj više, pizda ti materina luda!!!
preuzeto sa sajta
vicevi-dana.com
REBUS je vrsta enigmatskog zadatka gde se tumačenjem pojmova, slova, situacija dolazi do rešenja (npr: N TT se može tumačiti kao par T iza N što daje rešenje PARTIZAN). Cilj rebusa treba da bude da sa što manje elementa predstavi neko rešenje. Kao pomoć u rešavanju nudi se dužina reči u rešenju.
ANAGRAM je vrsta enigmatskog zadatka koja se rešava premetanjem slova (npr: TRAVA - VATRA). Za kvalitet anagrama je bitno da postavka ukazuje na rešenje (npr: LAŽNI STID KUPAČA - NUDISTIČKA PLAŽA). Kao pomoć u rešavanju nudi se dužina reči u rešenju.
Cilj igre DUGA je da se pogodi zamišljena kombinacija 4 cifre. U igri su cifre od 1 do 6 koje se mogu ponavljati. Kao pomoć se koriste crni i beli kružići. Crni kružići označavaju broj pogodaka na tačnom mestu, a beli broj pogodaka na pogrešnom mestu.

Rebus sa vencem :)

O kom filmu je reč?

autor: Dejan Marsenić

Asocijacija: KAMEN, ULJE, KLUB, SAT

Asocijacija: FUDBAL, RADNIK, BRDO, VOZILO

autor: Nebojša Jevtović

Vojni rebus

PRETRAGA MOZGALICA
autor: Dejan Petrović

Optimistički rebus

Asocijacija: CRKVA, STAKLO, PANTALONE, ŠKOLA

SELIDBE - Potreban Vam prevoz kako bi se preselili? Na sajtu Majstori info možete naći mnoge firme koji se bave prevozom, transportom i selidbama.
autor: Brain Teasers

Šta je rešenje ove šifrovane poruke?

autor: Ljubica Bilalović

ANAGRAM: E, VOJSKA OBORI KULT CARA!