Mozgalice dana

arhiva za dan 13.10.2013.
mozgalice, glavolomke, enigmatika, rebusi, anagrami, pitalice, zagonetke, logički zadaci, konjićev skok, igra duga, asocijacije, matematički problemi, igre sa brojevima, nazivi filmova, citati, skrivene poruke, asocijacije u slici, ...

Otkrijte naslov filma iz 2005. godine

Bila dvojica Šiptara na derbiju, kad odjedanput počne tuča. Njih dvojica se strašno uzbude, pa prvi Šiptar upita onog drugog:Da ulećem?! Onaj drugi odgovori: Nemoj! Malo kasnije, prvi ponovo upita: Da ulećem? Drugi odgovori: Nemoj još! Posle nekog vremena, prvi Šiptar ponovo upita: Da sad ulećem?! Drugi odgovori: Ajde! A prvi će: Kokice, kikiriki, semenke!!!
preuzeto sa sajta
vicevi-dana.com
REBUS je vrsta enigmatskog zadatka gde se tumačenjem pojmova, slova, situacija dolazi do rešenja (npr: N TT se može tumačiti kao par T iza N što daje rešenje PARTIZAN). Cilj rebusa treba da bude da sa što manje elementa predstavi neko rešenje. Kao pomoć u rešavanju nudi se dužina reči u rešenju.
ANAGRAM je vrsta enigmatskog zadatka koja se rešava premetanjem slova (npr: TRAVA - VATRA). Za kvalitet anagrama je bitno da postavka ukazuje na rešenje (npr: LAŽNI STID KUPAČA - NUDISTIČKA PLAŽA). Kao pomoć u rešavanju nudi se dužina reči u rešenju.
Cilj igre DUGA je da se pogodi zamišljena kombinacija 4 cifre. U igri su cifre od 1 do 6 koje se mogu ponavljati. Kao pomoć se koriste crni i beli kružići. Crni kružići označavaju broj pogodaka na tačnom mestu, a beli broj pogodaka na pogrešnom mestu.
autor: Sofija Necin

ANAGRAM: KOBNA STVAR!

autor: Brain Teasers

Koja kombinacija (cifara od 1 do 6) je dobitna?

autor: Brain Teasers

Izračunaj broj 393 pomoću brojeva [8, 2, 3, 6, 20, 25]

Asocijacija: CRKVA, STAKLO, PANTALONE, ŠKOLA

O kom filmu je reč?

PRETRAGA MOZGALICA
autor: Ružica Pavlović

Šta krije ova asocijacija u slici?

autor: Ružica Pavlović

Asocijacija: VRŠNJACI, SCENA, PORODICA, PREVENCIJA

SELIDBE - Potreban Vam prevoz kako bi se preselili? Na sajtu Majstori info možete naći mnoge firme koji se bave prevozom, transportom i selidbama.
autor: Dejan Petrović

Optimistički rebus

Rebus sa vencem :)