Mozgalice dana

arhiva za dan 22.11.2013.
mozgalice, glavolomke, enigmatika, rebusi, anagrami, pitalice, zagonetke, logički zadaci, konjićev skok, igra duga, asocijacije, matematički problemi, igre sa brojevima, nazivi filmova, citati, skrivene poruke, asocijacije u slici, ...

Koja slova nedostaju u skupu?

Dolazi čovek kod doktora i kaže:• Doktore, osećam se kao pas!Na to će doktor:• Otkad se tako osećate?• Ma odavno, još otkad sam bio štene.
preuzeto sa sajta
vicevi-dana.com
REBUS je vrsta enigmatskog zadatka gde se tumačenjem pojmova, slova, situacija dolazi do rešenja (npr: N TT se može tumačiti kao par T iza N što daje rešenje PARTIZAN). Cilj rebusa treba da bude da sa što manje elementa predstavi neko rešenje. Kao pomoć u rešavanju nudi se dužina reči u rešenju.
ANAGRAM je vrsta enigmatskog zadatka koja se rešava premetanjem slova (npr: TRAVA - VATRA). Za kvalitet anagrama je bitno da postavka ukazuje na rešenje (npr: LAŽNI STID KUPAČA - NUDISTIČKA PLAŽA). Kao pomoć u rešavanju nudi se dužina reči u rešenju.
Cilj igre DUGA je da se pogodi zamišljena kombinacija 4 cifre. U igri su cifre od 1 do 6 koje se mogu ponavljati. Kao pomoć se koriste crni i beli kružići. Crni kružići označavaju broj pogodaka na tačnom mestu, a beli broj pogodaka na pogrešnom mestu.

Koliko je axb?

Asocijacija: BOJA, CIPELE, ITALIJA, ZUBI

autor: Nebojša Jevtović

GSP anagram

autor: Nebojša Jevtović

Koliko se trouglova može formirati od datih tačaka?

Pogodite naslov filma iz 2006. godine

PRETRAGA MOZGALICA

Asocijacija: 4, TEMPERATURA, BOLNICA, 23

Konjićevim skokom otkrij osobu

Britanicca School - specijalizovana škola isključivo za engleski jezik
autor: David Denić

Rebus iz istorije

Asocijacija: GRAD, MANIJAK, OBRAZOVANJE, REVOLUCIJA